Asiatisk fläskkarré i tortillabröd med Sesam & Limesås

Ingefära, chili och vitlök sätter den asiatiska touchen på denna grillmiddag. Fyll tortillabröd med kött och grönsaker. Toppa med Sesam & Limesås.

Tid ca 35 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 600g fläskkarré i skivor

  • 1 dl soja

  • 1 msk sesamolja

  • 2 msk socker

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 chili

  • 2 msk färsk ingefära

  • 4 morötter

  • 1 msk olivolja

  • 1 lime

  • Salt + svartpeppar

  • Grönsallad

  • 8 tortillabröd

  • Sesam & Limesås

Grill: Lägg kol eller briketter på båda sidor om grillen. Tänd grillen och låt kolen brinna ner tills de börjar gråna men är rejält varma.

Så här gör du:

1. Blanda ihop soja, sesamolja, socker, riven vitlök, finhackad chili och riven ingefära i en skål. Lägg ner karrébitarna och blanda runt. Täck med plast och låt stå minst 30 minuter.

2. Skiva morötterna i tunna stavar. Blanda med olivolja, limesaft, salt och peppar.

3. Grilla fläskkarrén ca 3-4 minuter per sida. Låt vila en liten stund.

4. Vill du kan du lägga morötterna i ugnsform och ställa på grillen några minuter. Rör under tiden. Vänd tortillabröden hastigt på grillen några gånger så att de blir varma och får en lite krispig yta.

Servera fläskkarrén i tunna skivor i tortillabröd tillsammans med morötter, sallad och Sesam & Limesås.

Tips: Gör rätten vegetarisk genom att byta ut fläskkarrén mot exempelvis quornfiléer. Är du allergisk mot gluten går det utmärkt att servera allt i salladsblad (gemsallad passar bäst).