Färsk salsiccia med nypotatis, tomatsallad och Rökt Majonnäs

Enkelt men himmelskt gott blir det att grilla färsk salsiccia och nypotatis. Den Rökta Majonnäsen framhäver korvens smaker. Servera med en fräsch tomatsallad.

Tid ca 35 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 600g färsk salsiccia

  • 1 kg färskpotatis

  • 500g småtomater

  • 2 st schalottenlökar

  • Olivolja

  • Salt + svartpeppar

  • Rökt Majonnäs

Så här gör du:

1. Borsta potatisen och förkoka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.

2. Dela tomaterna på hälften. Strimla löken fint. Blanda tillsammans med lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3. Pensla korvarna med olivolja och grilla över indirekt värme ca 5-10 minuter (beroende på tjocklek). Vänd ofta så att korvarna blir genomgrillade och får fin färg.

4. Lägg potatisarna i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ formen på grillen. Rör runt i potatisen lite då och då så att den får fin färg.

Servera salsiccia med grillad nypotatis, tomatsallad och Rökt Majonnäs.

Tips: För att göra rätten vegetarisk kan du byta ut salsiccian mot halloumi eller tofu som du sätter på spett och grillar knaprig.