Fish & chips med Caesardressing och ärtpuré

Engelsk klassiker som är så där härligt god! Servera i tidningspapper på traditionellt vis.

Ingredienser, 4 portioner:

  • 600g torsk

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 msk majsstärkelse

  • 1 citron

  • 1 1/2 dl ljus öl

  • 200g gröna ärtor

  • 4 bakpotatisar

  • Matolja

  • Caesardressing

Så här gör du:

1. Blanda 2 dl vetemjöl med majsstärkelse och bakpulver i en skål. Blanda ölen med pressad citron. Häll sakta ner i mjölblandningen. Salta och peppra. Låt stå ca 20 minuter innan du friterar.

2. Koka ärterna i lättsaltat vatten några minuter. Blanda med smör och mosa lätt. Salta och peppra.

3. Skala potatisen och skär i 1/2 centimeter tjocka stavar. Koka i saltat vatten ca 10 minuter så att de är nästan klara men inte för mjuka.

4. Hetta upp oljan till 160 grader i en vid kastrull med höga kanter. Vänd varje fiskbit i mjöl och sedan i frityrsmeten. Fritera gyllenbruna, ca 5-6 minuter, beroende på storleken på fiskbitarna. Fritera inte för många åt gången, då svalnar oljan.

5. Torka av potatisen och lägg ner i frityroljan. Fritera ca 5 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

Servera dina ”Fish and chips” på klassiskt vis i tidningspapper tillsammans med ärtpuré och Caesardressing. Toppa gärna med en klyfta citron och lite dill.