Grillad burgare med Muhammara

Vad är väl godare än en saftig burgare med härliga tillbehör? Den här fyller vi med smakrik Muhammara, grillade bifftomater och fetaost. Smaklig måltid!

Tid ca 45 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 600g nötfärs (gärna högrev)

  • 200g fläskfärs

  • salt + svartpeppar

  • 2 bifftomater

  • 150g fetaost

  • Salladsblad

  • 8 skivor surdegsbröd

  • 1 dl Muhammara

Så här gör du:

1. Blanda nötfärs och fläskfärs i en skål tillsammans med salt och svartpeppar. Forma till burgare.

2. Skär bifftomaterna i tjocka skivor. Skiva fetaosten tunt. Skölj salladsbladen och lägg upp på ett fat.

3. Grilla hamburgarna direkt över kolen några minuter på varje sida. Burgarna är färdiga när de sviktar lite lätt när du känner med fingret på ytan.

4. Lägg bifftomaterna och brödskivorna på grillen och grilla tills de fått fin färg på båda sidor.

Servera brödet med Muhammara, hamburgare, sallad, tomat och fetaost. Toppa gärna med lite mer Muhammara och färska örter.

Tips! Gör rätten vegetarisk genom att byta ut köttet mot grillad blomkål eller portobellosvamp.