Grillad entrecôte med rotsaker och Sesam & Limesås

Fredag, lördag eller söndag. Oavsett är det aldrig fel med en härligt grillad bit kött serverad med ugnsrostade rotsaker och vår Sesam & Limesås.

Ingredienser, 4 portioner:

  • 600g entrecôte

  • 5 potatisar

  • 4 rödbetor

  • 4 gulbetor

  • 2 rödlök

  • Sesam & Limesås

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala röd- och gulbetor. Skär betor, lök och potatis i klyftor. Lägg i en ugnsform. Ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 25-30 minuter.

2. Ta fram köttet så att det blir rumstempererat. Pensla med olja. Grilla eller stek köttet på medelhög värme ca 2-3 minuter per sida. Salta och peppra.

3. Låt köttet vila ca 10 minuter innan du skär upp köttet. Strö över lite havssalt precis innan servering.

Servera det uppskurna köttet med rotsaker och Sesam & Limesås. Toppa gärna med persilja.

Tips! Bjud på buffé med olika sorters grillat kött, kyckling, korv och halloumi. Servera med grönsaker och Sesam & Limesås.