Grillad entrecôte med sommarsallad och Caesardressing

En riktigt somrig sallad passar perfekt tillsammans med grillad entrecôte och Caesardressing. Servera med ett gott bröd.

Tid ca 35 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 600g entrecôte

  • 70g ruccola

  • 70g babyspenat

  • 1 knippe rädisor

  • 100g småtomater

  • 1 knippe vårlök

  • Olivolja

  • Salt + svartpeppar

  • Caesardressing

Så här gör du:

1. Pensla entrecote med olja. Salta. Låt vila en liten stund. Grilla på direkt värme 2-3 minuter per sida. Ta av och låt vila. Dra några tag med svartpepparkvarnen innan servering.

2. Blanda ruccola och babyspenat med skivade rädisor, halverade tomater och finhackad vårlök. Ringla över lite olja. Salta och peppra.

3. Skär brödet i tjocka skivor. Pensla med olja. Grilla någon minut på varje sida.

Servera entrecôte i tunna skivor tillsammans med sommarsallad, bröd och Caesardressing.

Tips: Salladen och dressingen passar även riktigt bra till en vegetarisk middag. Köttet kan bytas ut mot till exempel tofu på spett eller grönsaksbiffar som du grillar försiktigt.