Grillad korv med kål- och Caesardressingsallad.

Både stor och litens favoriträtt. Eller hur? Passar både en vanlig tisdag och en härlig lördag i parken eller trädgården. Toppa med kålsallad smaksatt med Caesardressing och rostade cashewnötter.

Tid ca 20 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 8 tjocka korvar

  • 300g färsk vit- eller rödkål

  • 1 dl Caesardressing

  • 8 korvbröd

  • 40g cashewnötter

Så här gör du:

1. Riv kålen med hjälp av en mandolin eller en osthyvel. Blanda med Caesardressingen. Dra gärna några tag med pepparkvarnen.

2. Hacka nötterna grovt. Rosta i en torr stekpanna över grillen några minuter.

3. Grilla korvarna tills de fått fin färg runtom.

Servera korvarna i korvbröd. Toppa med salladen och de rostade nötterna. Gott till är också stekt eller rostad lök.

Tips: För den som vill minska ner på köttet finns det idag bra alternativ till både vegetariska korvar och korvar med hälften grönsaker. Ypperliga att grilla.