Grillad lax med sparris och Sesam & Limesås

Sommar på en tallrik! Laxen kryddas försiktigt med lime. Grilla sparrisen och blanda med haricots verts till en härlig sallad. Sesam & Limesås blir pricken över i:et!

Tid ca 35 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 4 st laxkotletter

  • 200g haricots verts

  • 1 schalottenlök

  • olivolja

  • 1 lime

  • 1 knippe grön sparris

  • Salt + svartpeppar

  • Sesam & Limesås

Grill: Lägg kol eller briketter på båda sidor om grillen. Tänd grillen och låt kolen brinna ner tills de börjar gråna men är rejält varma.

Så här gör du:

1. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten. Skölj med kallt vatten. Finhacka schalottenlöken och blanda med haricots verts i en skål. Ringla över lite olja. Salta och peppra.

2. Pressa en lime över laxkotletterna. Salta och peppra. Lägg ett folieark på grillgallret och grilla laxen på indirekt värme ca 5 minuter.

3. Lägg sparrisen bredvid laxen på foliearket och låt allt bli färdigt tillsammans. Tar ca 2-3 minuter.

Servera laxkotletterna med sparris, bönsallad och toppa med Sesam & Limesås. Vill du kan du även servera med kokt färskpotatis.