Grillade grönsaker och halloumi med Muhammara

Grillad blomkål är årets trendigaste grillgrönsak. Passar perfekt tillsammans med aubergine, squash, halloumi och smakrik Muhammarasås. Servera gärna med ett gott bröd.

Tid ca 45 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 200g halloumi

  • 2 aubergine

  • 2 squash

  • 1 citron

  • 1 blomkålshuvud

  • 2 msk olivolja + olja att pensla grönsakerna med

  • Muhammara

  • Bladpersilja

  • Salt + svartpeppar

Så här gör du:

1. Skär aubergine i skivor och salta på bägge sidor. Låt ligga i ca 30 minuter. Skölj och torka av. Skär squash och citron i centimetertjocka skivor. Pensla squashen med olja. Skiva halloumi.

2. Skär blomkålen i tjocka skivor. Pensla med olja. Grilla på indirekt värme ca 15 minuter. Vänd då och då.

3. Lägg halloumi, aubergine, squash och citron på grillen. Grilla över indirekt värme ca 2-4 minuter på varje sida.

4. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat. Ringla över olivolja och pressa grillad citron över. Salta och peppra.

Servera de grillade grönsakerna med halloumi, Muhammara och ett gott bröd. Toppa med färsk persilja.