Lyxig hamburgare med Rökt Majonnäs och picklad rödlök

Ingredienser, 4 portioner:

  • 500g högrevsfärs
  • Salt och peppar
  • 4 skivor cheddarost
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • Grönsallad
  • Rökt Majonnäs

Picklad rödlök:
(kan göras dagen innan):

  • 2 rödlökar
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker (kan minskas om man vill det)
  • 3 dl vatten

Så här gör du:

1. Picklad rödlök: Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull. Koka upp. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen. Häll upp på en burk och låt svalna.

2. Forma färsen till fyra burgare. Salta och peppra. Stek eller grilla 3-4 minuter på varje sida. Lägg en skiva ost på varje burgare så att osten smälter.

3. Värm bröden. Skiva avokado och tomat.

Servera brödet med hamburgare, ost, sallad, tomat, avokado, picklad rödlök och Rökt Majonnäs.

Tips! Gör rätten vegetarisk genom att byta ut köttet mot stekt portabellosvamp.