Kryddiga kycklingben med Rökt Majonnäs och sötpotatis

Gnid in kycklingbenen i en härligt smakrik kryddrub och grilla tillsammans med sötpotatis och rödlök. Den Rökta Majonnäsen lyfter fram smaken av en riktigt härlig barbeque.

Tid ca 45 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 1 kg kycklingben

  • 4 små eller 2 stora sötpotatisar

  • 4 rödlökar

  • Olivolja

  • Salt + svartpeppar

  • Rökt Majonnäs

Kryddrub

  • 2 msk flingsalt

  • 1/2 msk chilipulver

  • 1 msk svartpeppar

  • 1 msk farinsocker

  • 1 msk paprikapulver (gärna rökig)

  • 1 msk senapspulver

Så här gör du:

1. Skär sötpotatisen i klyftor. Förkoka i lättsaltat vatten. Pensla med olja och strö över lite flingsalt.

2. Blanda ihop ingredienserna till rubben. Klappa och gnid in kryddblandningen på kycklingbenen.

3. Skär av lite av roten på rödlökarna och ställ på ett inoljat folieblad. Gör ett kryss i toppen och ringla över lite olja. Salta och peppra. Vik ihop folien.

4. Grilla kycklingbenen över indirekt glöd totalt ca 25 minuter. Lägg samtidigt foliepaketen med lök på grillen. När det är drygt 5 minuter kvar, lägg sötpotatisklyftorna på grillen. Vänd då och då så att allt får fin färg.

Servera de grillade kycklingbenen med sötpotatisklyftor, rostad rödlök och Rökt Majonnäs.

Tips! Gör rätten vegetarisk genom att använda quornfiléer istället för kycklingben. Krydda med rubben och smaken blir perfekt!