Kycklingspett med Muhammara, tabbouleh, oliver och libabröd

Ingredienser, 4 portioner:

  • 600g kycklingfilé
  • 1 dl raps- eller olivolja
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 röd chili
  • 2 dl bulgur
  • 250g bladpersilja
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 citron
  • Muhammara
  • Libabröd
  • Oliver

Så här gör du:

1. Skär kycklingen i bitar om ca 3×3 cm. Lägg i en skål. Rör ihop 2 msk Muhammara med olja, honung och finhackad chili. Blanda marinaden med kycklingen. Låt stå minst en timme eller längre. Kan även förberedas dagen innan.

2. Trä kycklingbitarna på spett och grilla eller stek ca 15 minuter.

3. Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Finhacka persiljan. Tärna tomaterna och finhacka löken. Blanda den kokta bulguren med persilja, tomater och lök. Pressa över citron. Ringla över olja och smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingspetten med tabbouleh, oliver, Muhammara och libabröd.

Tips! Vill du göra rätten vegetarisk byter du kycklingen mot halloumi och trär på spett.