Pastasallad med Muhammara och kryddiga köttbullar

Vardagsklassiker i nytappning. Engagera barnen i köttbullsrullningen så går det riktigt snabbt!

Ingredienser, 4 portioner:

  • 500g nöt- eller blandfärs

  • 1 dl matlagningsgrädde

  • 3 msk ströbröd

  • 4 portioner pasta

  • 200g småtomater

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Muhammara

Så här gör du:

1. Blanda ströbröd med grädde och låt svälla ca 10 minuter. Rör sedan i köttfärs, 3 msk Muhammara, salt, peppar och eventuellt lite chilipeppar om du vill ha färsen kryddigare. Rulla små köttbullar och stek i omgångar.

2. Koka pastan i lättsaltat vatten. Blanda pastan med köttbullar och Muhammarasås.

3. Dela småtomaterna på hälften.

Servera pastasalladen med kryddiga köttbullar och småtomater. Toppa gärna med lite mer Muhammara och finklippt persilja.

Tips! Har du inte tid eller lust att göra köttbullar? Stek färsen och blanda i Muhammara, småtomater och kokt pasta.