Rostad tomatsoppa med bacon och Rökt Majonäs

Tomaterna får en fantastisk smak genom att först rostas och det tar inte längre tid än att du har middagen på bordet inom en halvtimme.

Ingredienser, 4 portioner:

  • 800g tomater

  • 2 gul lök

  • 4 vitlöksklyftor

  • 2-3 dl grönsaksbuljong

  • 2 msk raps- eller olivolja

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Bacon

  • Rökt Majonnäs

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 160 grader. Dela tomater och lök i klyftor. Lägg ut på en ugnsplåt tillsammans med hela vitlöksklyftor. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter.

2. Mixa tomater och lök tillsammans med 2 dl buljong till en slät soppa. Späd eventuellt med mer buljong om du vill ha en tunnare soppa.

3. Strimla bacon och knaperstek.

Servera soppan med Rökt Majonnäs och knaperstekt bacon. Toppa gärna med lite finklippt krasse.

Tips! För en matigare soppa, blanda i en burk cannelinibönor i den färdiga soppan.