Sesampanerad lax med Sesam & Limesås, limeris och broccoli

Vardagsfisk med lite lyxkänsla. Medan laxen blir färdig i ugnen kokar broccolin och riset. Sen är det bara att servera!

Ingredienser, 4 portioner:

  • 500g lax

  • 2 msk sesamfrö

  • 2 msk honung

  • 250g broccoli

  • 4 portioner ris

  • 1 lime

  • Sesam & Limesås

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla över honung och strö över sesamfrö. Ställ in laxen ca 15 minuter i ugnen.

2. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda med skal och saft från en 1/2 lime.

3. Dela broccolin i små huvud. Koka i lättsaltat vatten 2-3 minuter.

Servera laxen med ris, lime, broccoli och Sesam & Limesås. Toppa gärna med finhackad chili.