Stromboli Pizzarulle

Ingredienser, 1 pizzarulle:

Pizzadeg:

  • 50 g färsk jäst

  • 2 tsk socker

  • 1 tsk flingsalt

  • 0,5 dl olivolja

  • 3 dl ljummet vatten

  • 7 dl vetemjöl special

    Tomatsås:

  • 2 msk olivolja

  • 2 st skivade vitlöksklyftor

  • 1 bit skivad chili

  • 2 burkar körsbärstomater på burk (à 400 g)

  • 1 msk tomatpuré          

  • 1 bunt färsk basilika

  • salt & svartpeppar

    Toppings:
    Riven ost, samt t.ex skinka, salami, oliver, paprika, ruccola, osv.

    Muhammara

Så här gör du:

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, till en smidig och elastisk deg. Spara lite av mjölet till utbakning. Jäs degen i bunke under bakduk i cirka 25 minuter.

2. Bryn vitlöken i olivolja tills den fått lite färg och tillsätt sedan chili, tomater och puré. Låt koka ihop och mosa tomaterna lätt. Krydda med salt och peppar och sjud i fem minuter. Riv basilikan i små bitar och rör ner i såsen.

3. Kavla ut pizzadegen till en rektangel på bakpappersklädd plåt. Bred över tomatsås, men lämna ca 1 cm på ena långsidan utan fyllning.  Strö över riven ost samt önskade toppings. Rulla ihop med skarven nedåt och strö ytterligare riven ost över rullen.

4. Grädda i 200 graders ugn i 15-20 min, eller tills pizzan fått fin färg.

Servera med Muhammarasås!

Tips! Halvera tillagningstiden med ett butiksköpt pizzakit. Nästan löjligt lättlagat blir det då!